De Nacht van de Nacht 2012:

Nacht van de Nacht Vlinders

De Nacht van de Nacht wordt jaarlijks georganiseerd op de laatste zaterdag van oktober wanneer de klok een uurtje wordt teruggezet naar wintertijd. Met de Vlaardingse versie wordt dit benadrukt door nachtelijk tochten met kunst, theater, toneel, mime, poëzie, dans, muziek en performances.
Er zullen in het Oranjepark (ingang Julianasingel) vanaf het festivalterrein vijf groepen tegelijkertijd vertrekken en zal in totaal ca. 2 uur duren. Dus trek goede schoenen aan, kleed je warm en droog en loop mee tegen de energieverspilling en de lichtvervuiling.

PROGRAMMA NACHT VAN DE NACHT 2012

De Nacht van de Nachtvlinders
NOOIT MEER DONKER
De ernst van lichtvervuiling...

19.30 inloopprogramma: Nex-t, de groovey jazzband. Trompet, tenorsax, toetsen,
drums, bas en gitaar (in de tent)
19.30 bandjes en noodpakketten afhalen kraam festivalterrein, groepen verdelen
19.55 welkomswoord en opening wethouder Jan Robberegt
20.00 vertrek groepen voor de nachttochten (percussie van Bambata en Drumstel met
groepsleiders voorop)


 1. Extraterrestial Visit
  (Buitenaardse wezens komen op aarde, ondersteund door de soldaten van de duisternis. Met verbazing nemen ze de verspilling op aarde waar. Zij besluiten het verspilde licht te doven. Een stuk van bewegingstheater Storm.))

 2. Files in de Nacht
  (Vanwege de gegroeide 24 uurs economie en het werk aan de weg ontstaan er
  ‘s nachts ook files tot ergernis van het publiek. Maar niet voor Bapo, de claxonkunstenaar. Een originele geluidsverfrissing en vraag nu niet of hij betoeterd is.)

 3. De Schoonheid van de Nacht door Dandyesko
  (Dandyesko bezingt de schoonheid van de Nacht in een milieuvriendelijk jasje
  met rap en zang en voordracht.)

 4. Poëzie van de Nacht en de Nachtwacht
  (Mirjam Poolster, de stadsdichter van Vlaardingen, zal haar nachtelijke uitingen gestalte geven tijdens de creatie van de Nachtwacht.)

 5. Saturday Night
  (Hardkoor o.l.v. Mirjam Boomert, zet de nachtelijke bloemetjes buiten. Een muzikaal verhaal over stoere praatjes, pure verveling en haar aartsvijand: de tijd...)

 6. Zoeklicht
  (Wat gebeurt er als het licht zich tegen u keert? Twee mannen strijden om het licht, tot het licht zich tegen hen keert... Een stuk van Toneelvereniging Risk o.l.v. Lars van Straaten.)

 7. Bodemloos in de Nacht
  (Drie mensen met verschillende achtergronden die elkaar niet kennen sluiten zich samen op! Een verrassend stuk locatietheater van Toneel Gezelschap Bodemloos.)

 8. Het Laatste Licht
  (Nog één keer het licht zien en dan sterven... Een boeiend stuk bewegingstheater met sterke performers en dansers van Vlag & Wimpel o.l.v. Hadewiena Scholten.)

 9. Kindernachtverblijf Nacht Pracht
  (Stemmen de gevolgen van ons bovenmatig lichtgebruik ons somber? De opvang in dit kindernachtverblijf heeft hier al jaren geleden gehoor aan gegeven. Uiteraard met duistere gevolgen. Theater, muziek, toneel en performance o.l.v. Mirjam Boomert.)

 10. Too Much Heat for the Ice Queen
  (Als de vuurvliegjes dansen zal de IJskoningin... Een dansspektakel van Dansschool Judels met Simone Verhoef en regie van Sjaak Overveld.)

 11. Partij van de Nacht
  (Een politieke bijeenkomst van de partijwinnaar uit de verkiezingsstrijd. Nachtburgemeester Marco Bosman i.s.m. Theatergroep Echte Liefde hebben een partijbijeenkomst oom de winst te vieren.)22.45 Slotprogramma: Nex-t, de groovey jazzband. Trompet, tenorsax, toetsen,
drums, bas en gitaar (in de tent)
Gezellig met elkaar napraten onder het genot van een warme erwtensoep en een drankje bij de tent.
23.45 Nachtprogramma: met de trommelaars gezamenlijk via het Buizengat en de Hoogstraat naar de Markt om in Café Stam de klok terug te draaien (1.00 uur). Rollin’ Men Accoustic, een blues trio met Auke Bergsma met swing blues, rock ’n roll en een Bob Dylan Tribute.
Poëzieplein met Greetje de Jong, Sander Groen, Benne van der Velde en Mirjam Poolster.

Meer info: DeNachtVanDeNacht.nl

Techniek: OhReally.nl