de Nacht van de Nacht 2013 'DUURZAAM DUURT HET LANGST...:

DE NACHT VAN DE NACHT 2013:
26 oktober 2013 van 19:30 tot 00:00 (start mendelssohnplein)

De Nacht van de Nacht is een landelijk evenement waarbij de nadruk op de schoonheid van het donker wordt gelegd en lichtvervuiling en duurzaamheid onder de aandacht worden gebracht. Een moment om via de langste nacht, vanwege het aanbreken van de wintertijd, een beroep te doen op ons innerlijk bewustzijn op het gebied van milieu besparen en duurzaam handelen.


Voor uitgebreide informatie over de Nacht van de Nacht in Vlaardingen:
www.denachtvandenacht.nl
Voor bestellen van entreebewijzen: www.stadsgehoorzaal.nl

Op zaterdag 26 oktober wordt voor start de zevende editie van de Vlaardingse Nacht van de Nacht vanaf het Mendelssohnplein. Dit jaar vormt de Vettennoordse Polder het decor voor de mysterieuze tocht waar u in het donker kunst, theater, dans, poëzie en muziek ontmoet. De Nacht van de Nacht wordt ieder jaar gevierd op de laatste zaterdag van oktober wanneer de klok weer naar wintertijd wordt verzet. Dit jaar heeft het thema ‘duurzaamheid’ en gaat de tocht als vanouds door de donkere stad. Het inloopprogramma en het verstrekken van de routestaafjes begint om ca. 19.15 uur. Om 18.30 uur begint in aansluiting van het middagprogramma een optreden van Los Paja Brava. Lekkere Cumbia Urbana dansmuziek als opwarmertje voor de wandeltocht.
De wethouder van Cultuur Jan Robberegt zal om 19.55 uur het startsein geven en kan de eerste groep vertrekken. Om de 10 minuten vertrekt een groep de donkere stad in. De eerste groep zal ca. 22.15 op de Markt aankomen, waar men verwelkomd wordt door niemand minder dan de Amazing Stroopwafels. Het slotakkoord zal gehouden worden onder het genot van een warme Glühwein of Erwtensoep dat tegen inlevering van het routebandje kosteloos kan worden verkregen.

Er wordt de bezoeker om een kleine eigen bijdrage gevraagd voor dit kwetsbare evenement. De routestaafjes zijn te bestellen via de website van de Stadsgehoorzaal en kosten in de voorverkoop € 2,50. Aan de start kunnen nog routebandjes worden gekocht voor € 3,00. Dit bandje geeft bij inlevering na de tocht op de Markt recht op één consumptie (Erwtensoep of Glühwein). Er worden in totaal 1.000 routebandjes verkocht in 4 kleuren zodat elke groep met maximaal 250 mensen de route gaat lopen. Kinderen onder de 12 jaar lopen onder begeleiding van een (betalende) ouder gratis mee.

Dit evenement steunt op een aantel peilers, te weten:
Milieu: we vragen nadrukkelijk aandacht voor energiebesparing, lichtvervuiling en duurzaamheid;
Natuur: nu de wintertijd weer ingaat wordt het vroeger donker en begint de natuur aan haar winterslaap;
Kunst en Cultuur: we spelen in op de menselijke gemoedstoestand die het aanbreken van de winter veroorzaakt. De gezelligheid verplaatst zich van buiten naar binnen;
Cultuurhistorie: het (her)ontdekken van onbekende en verduisterde plekken in de VOP wijk die het decor vormt voor de nachtelijke tocht.


Meer info: de nacht van de Nacht 2013

Techniek: OhReally.nl