Mozaique Fantastique Zomerterras:

METAMORPHOSE ORGANISEERT EEN CREATIEF DOE PROGRAMMA OP HET ZOMERTERRAS VOOR HET HELE GEZIN

Op de zondagmiddagen 18 en 25 augustus organiseert stichting Metamorphose het kunstprogramma Mozaique Fantastique. Dit actieve doe programma is bedoeld voor het hele gezin en heeft het thema ‘Mijn Plek’. Op een stoeptegel van 30 x 30 cm worden de bezoekers in staat gesteld een fraai mozaïek werkje te maken onder begeleiding van ervaringsdeskundigen. Een arbeidsintensief karweitje dat in de middaguren gemaakt dient te worden en op vrijdag 30 augustus door de jury van Metamorphose beoordeeld zal worden.

Het knippen en verlijmen van de speciaal daartoe bestemde mozaïeksteentjes wordt onder begeleiding voorgedaan. De mozaïeksteentjes en zijn vorstbestendig en hufterproef en de lijm en de voeg zijn elastisch zodat het eindresultaat op de eigen stoep, terras of tuinpad kan worden ingelegd. Zo kan het eigen huisnummer gelegd worden of de initialen van de familienaam. Ook kan een eigen decoratie worden opgetekend onder begeleiding van kunstenaar Cees Eykelenboom.

Het mozaïeken is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar maar ook voor gezinnen met kinderen onder deze leeftijd en deelname is gratis. Volwassenen samen met buren, vrienden of kennissen zijn uiteraard van harte welkom om dit arbeidsintensieve en tijdrovende werkje in de middaguren tot stand te brengen.

De presentatie zal vrijdagavond 30 augustus plaatsvinden van 19.00 tot 19.45 uur op het Zomerterras. De kunstwerken die vervaardigd zijn, zullen door de medewerkers en de jury van Metamorphose beoordeeld worden en de prijswinnaars bekend worden gemaakt. Na afloop mag iedereen zijn eigen stoeptegel meenemen.

Mozaïeken is een sociaal en kunstzinnig gebeuren. Mozaïeken verbindt mensen en brengt ze op kunstzinnige wijze bij elkaar. Dit stoeptegelproject verbindt niet alleen mensen maar geeft de eigen straat of stoep ook kleur en identiteit. Dit kan gebeuren als individu maar ook als groep of als buren met elkaar worden gedaan.

Voor verdere informatie kunt u zich wenden tot Cees Eykelenboom, 06 – 40877865. Mozaique Fantastique is een project van stichting Metamorphose en is mogelijk gemaakt door gemeente Vlaardingen en stichting Zomerterras.


Meer info:

Techniek: OhReally.nl