VLAARDINGEN BELEEFT... GEUZENMAAND:

De maand maart staat in Vlaardingen in het teken van het geuzenverleden. Rondom de uitreiking van de Geuzenpenning worden door tal van cultuurspelers uit onze stad passende activiteiten georganiseerd die de betekenis en de onderliggende waarden van de Geuzenpenning versterken. Via kunst en cultuur willen de initiatiefnemers van de Geuzenmaand de Vlaardingers meer bekend maken met deze waarden, en hen inspireren en motiveren in hun dagelijks denken en handelen.

De uitreiking van de Geuzenpenning is een mondiaal begrip. De Geuzenpenning is een eerbetoon aan mensen en organisaties die zich verzetten tegen dictatuur, discriminatie en racisme. Een mooi en gedreven initiatief dat zorgt voor een historisch bewustzijn. De plechtigheid en de ceremonie hebben een sterk ingetogen en integer karakter dat past bij de gelegenheid. De penning en het evenement zijn voor Vlaardingen en omgeving van grote betekenis. De Geuzenmaand wil hier de komende jaren door middel van een groeimodel een nieuw artistiek en educatief element aan toevoegen, zodat het een brede culturele meerwaarde voor de stad krijgt en de betekenis van het geuzenverleden meer gaat leven onder de Vlaardingers.

De Vlaardingse cultuurspelers hebben op initiatief van stichting Metamorphose een uitgebreide activiteitenkalender samengesteld waar ieder vanuit eigen discipline en inzicht betekenis en bekendheid geeft aan de waarden die met de uitreiking van de Geuzenpenning worden nagestreefd. De Geuzenpenning die op 13 maart wordt uitgereikt, gaat in 2014 naar de Zweed Thomas Hammarberg. Het leven van Hammarberg staat al jaren in het teken van het beschermen van mensenrechten. Deze invalshoek staat dan ook centraal bij de activiteiten in de geuzenmaand in 2014.

Een uitgebreid overzicht van activiteiten, deelnemende partijen en achtergrondinformatie vindt u op www.geuzenmaand.nl.


Meer info: geuzenmaand

Techniek: OhReally.nl