1001 LICHTJES IN HET PARK:

Een creatief doe programma voor kinderen voor en tijdens het Zomerterras 2014.
In Samenwerking met het SKV (Stichting Kinderopvang Vlaardingen) zullen ronde lampenbollen (diameter 30 cm) worden beschilderd (acrylverf) op getekend (watervaste viltstiften) en versierd (veren, glitter en andere versierselen) door kinderen van het SKV in de periode voorafgaand aan het Zomerteterras. Deze lampenbollen zullen aan prikkabels worden bevestigd en op het festivalterrein van het Zomerterras aan vlaggenmasten worden aangebracht. Tijdens het festival zullen op de zondagen nog meer lampenbollen worden vervaardigd in de workshop voor kinderen. Zo kunnen ook kinderen die niet op de naschoolse opvang zitten toch hun lichtje vervaardigen en bijdragen aan het festival.
Dit verhoogd de sfeer van het festival en de Kinderdisco op de laatste zaterdag in het bijzonder. Een sprookjesachtige uitstraling voor jong maar ook voor oud is hier de insteek.

De kinderdagverblijven van het SKV zullen vooraf met het thema “Land van herkomst” de lampenbollen versieren en is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 8 jaar,
te weten:
IKC Palet 48 deelnemers
De Ark 41 “
OKC Breinpaleis 16 “
Krentemik Boslaan 68 “
Kindcentrum PWA 28 “
BSO Roots 19 “
BSO Valerius 29 “
Villa Kakelbont 48 “
Wereldwijzer 26 “

In het totaal zullen 323 kinderen tussen 6 en 8 jaar van het SKV deelnemen aan het project, waarna er op de zondagen nog 2 x 50 kinderen bijkomen. Zodoende ontstaat ruim 400 meter prikkabel met gekleurde lampenbollen die ’s avonds prachtig sfeerlicht geven op het festival en overdag kleurrijke objecties vormen voor het publiek en de voorbijganger. Na afloop van het festival kunnen de kinderen hun gemaakte lampenbollen meenemen naar huis om in hun kamertjes te worden opgehangen als sfeerlamp.

Kinderen mogen hun fantasie laten gaan omtrent het onderwerp. Dit kan zijn het land waar hun ouders vandaan komen of geput uit inspiratie van sprookjes of vertellingen uit een land naar keuze. Afhankelijk van het thema waar ze op school mee bezig zijn geweest mogen ze hun lampenbol versieren met het verhaal wat ze boeit.

Op het Zomerterras tijdens de zondagen zal aansluiting gevonden worden in een reis om de wereld met de continenten als uitgangspunt. Zondag 17 en 24 augustus van 12.00 uur tot 18.00 uur zullen om het uur telkens 10 tot 12 kinderen kunnen deelnemen aan het project dat bedoeld is voor kinderen van 6 tot 9 jaar. Tijdens de Kinderdisco zal hier extra aandacht aan worden geschonken door de organisatie van het Zomerterras.

Zo kunnen de kleinste spelenderwijs hun creativiteit ontplooien en meedoen met het maken van sfeer tijdens dit festival. In de publiciteit van het Zomerterras zal hiervoor aandacht worden geschonken op de website van het Zomerterras en in de Zomerterraskrant zal een apart artikel worden geplaatst. Ook de SKV zal hier de nodige aandacht aan geven in hun rondschrijven naar de ouders.

“LAAT JE LICHTJE SCHIJNEN TIJDENS HET ZOMERTERRAS”Meer info:

Techniek: OhReally.nl