DE VLAARDINGSE MUUR OP HET ZOMERTERRAS:

Stichting Metamorphose realiseert:
DE VLAARDINGSE MUUR OP HET ZOMERTERRAS

Op het terrein naast het kleine podium zal een muur worden opgetrokken die mensen uitdaagt uiting te geven aan lief en leed in de wereld om hen heen. Met opschriften, graffiti, tekeningen, poëzie, opschilderingen of aanplakpamfletten wordt jong en oud gevraagd de ‘Vlaardingse Muur’ gestalte te geven gedurende de zondagen van het Zomerterras.

Op zondag 7, 14 en 21 augustus van 12.00 tot 17.00 uur zullen kunstenaars van de Willem de Kooning Academie het publiek terzijde staan met spuitbussen, stiften, verf en lijm om mensen te begeleiden bij het opbrengen van meningen en uitingen op de muur van grote blokken van ruim 7,5 bij 2,5 meter en te laten verrijzen tot een waar kunstwerk van individuele inbreng. Op zondag 21 augustus zal om 15.30 uur de muur ‘vallen’ met een spektakeltheater, waarbij men van harte is uitgenodigd.

Iedereen kent de symboliek van de Berlijnse Muur en de geschiedenis. Onder het motto ‘Breaking Walls’ zal het publiek, groot en klein, gevraagd worden om uiting te geven aan eigen belevenissen die aanleiding geven om de muur te vertalen naar beeld en tekst. Dat kan van alles zijn. Bezorgdheden over de grote dingen in de wereld of juist kleinere zaken uit de eigen omgeving, maar benoem het en teken het op de muur, want elke mening telt.

Zo zal een afspiegeling ontstaan van de Vlaardingse samenleving!


Meer info: zomerterras

Techniek: OhReally.nl