De Nacht van de Nacht 2011:

De Nacht van de Nacht 2011 met als thema
"De Ondragelijke Lichtheid van de Nacht en de Schoonheid van het Duister"


De Nacht van 2011 is genomineerd voor de Bob Verbiest Cultuurprijs.

In de editie van 2011 kwamen aan de orde:
Milieu (lichtvervuiling, energiebesparing en duurzaamheid);
Natuur (aanvang wintertijd en de gezelligheid van buiten naar binnen);
Kunst & Cultuur (gemoedstoestand vanwege het aanbreken van de winter);
Cultuur Historie (het ontdekken van oude en onbekende plekken in Vlaardingen).

Het evenement beoogde een bijdrage te leveren aan de bewustwording van het huidige westerse consumptiepatroon en daarmee het besparen van energie en vanwege het aanbreken van de wintertijd het aandacht vestigen op de schoonheid van het donker.
Het wijzen op energiebesparing was weer de rode draad.

Vanaf het nieuwe festivalterrein in het Oranjepark in Vlaardingen leidde de inmiddels traditionele parade door de mysterieuze donkerte tocht vol kunst, theater, toneel, poëzie, dans, mime, film, muziek en performances.

Aan deze Nacht werkten in totaal 124 uitvoerende artiesten, amateurs en vrijwilligers mee en 68 personen voor ondersteuning, catering en facilitair.
De eindregie was in handen van Cees Eykelenboom ondersteund door een team van de deelregisseurs Sjaak Overveld (Pacific Enterprises Unlimited), Hadewiena Scholten (Vlag en Wimpel) en Mirjam Boomert (Grimirjam). Verder hielpen aan de productie mee Sander Groen, Leo Ydo, Maurice de Jong, Han Meijer, Vlaardingse Reddingsbrigade, Zeeverkenner de Geuzen, Serviceteam VVV Vlaardingen, Corrine Bot, Het Goed, Aat Rolaff, Facetten, Storm Bewegingstheater, Dandyesko, Bambata en het Ongeboren Idee.
De techniek was in handen van Peitsman Licht & Geluid.
.
Vanwege het mooie weer waren er circa 1200 bezoekers, waaronder een groeiend aantal bezoekers uit andere plaatsen.
Voor de participanten was het wederom dit jaar een genot om de Nacht van de Nacht mee te maken. Het succes was mede te danken aan de nauwgezette voorbereiding en het soepel verlopen van alle acts. Dit alles in de uitgekozen culturele en kunstzinnige context van Vlaardingen. De pers heeft het evenement goed opgepakt en liet lovende kritieken horen.

Meer info: DeNachtVanDeNacht.nl

Techniek: OhReally.nl