Zomerterras 2010:

ZOMERTERRAS 2010

De kunstinvulling voor het Zomerterras 2010 door Stichting Metamorphose heeft op een vernieuwende manier een link gemaakt met de Vlaardingse volkscultuur en gebruiken die in het Hof hebben plaatsgevonden. Langs de weg naar de ingang van het Zomerterras is een prachtige buitenexpositie gekomen met installatiekunst van 13 kunstenaars. Hoge masten dienden als basis van de installaties en ook het draadstalen hek langs de weg werd gebruikt als kapstok voor een kunstobject. De ingebruikneming van de installaties op vrijdagavond 23 juli werd bezocht door honderden mensen en een groot applaus ging op toen wethouder van cultuur Jan Robbebregt de opening verrichtte door de verlichting op de kunstinstallaties aan te doen. In de kunstwerken waren duidelijk Vlaardingse elementen te herkennen, zoals de visserij, de industrie, de wandelingen in het Hof, het kerven van namen in bomen en de groenste stad van Nederland.

Een andere link met het Vlaardingse cultuurgoed waren de kunstactiviteiten voor kinderen op de zondagmiddagen. Vaak samen met ouders konden ze hun voeten afdrukken in gips en met veel enthousiasme werden de voetjes versierd en veranderd in kleine kunstwerkjes. Op de laatste dag van het Zomerterras konden de gipsafdrukken meegenomen worden na de Verrassend Vlaardingse Voetenparade, waar onder begeleiding van trommels van Bambata, in optocht door de sprookjesachtige versierde Hogelaan in het Hof werd gelopen waar alle gipsen voeten waren uitgestald en Sander Groen als bomenman een op het Hof afgestemde performance deed. Aan het einde van de tocht gekomen was er als speciaal kunstwerk een bankje gemaakt waar iedereen zijn naam op kon schrijven.

De deelnemende kunstenaars waren:
Rinke Baaiman, Ron Blom, Mirjam Boomert, John & Melissa van den Bos, Jan van Dorp, Cees Eykelenboom, Coen Hoogstraten, Peter de Jong, Ruth Meijer, José Melis, Aad Paardekam, Frans de Winter.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Vlaardingen, het Fonds SV, Fonds Coöperative Rabobank, de VVV Vlaardingen en Stichting Zomerterras.

Meer info: Zomerterras

Techniek: OhReally.nl