De Nacht van de Nacht Vlaardingen

Stichting Metamorphose Vlaardingen > De Nacht van de Nacht Vlaardingen

De Nacht van de Nacht is een landelijk evenement waarbij de nadruk op de schoonheid van het donker wordt gelegd en waarbij lichtvervuiling onder de aandacht wordt gebracht. Deze wordt altijd gehouden op de laatste zaterdag van oktober als de wintertijd weer aanbreekt. In 2023 is dat op zaterdag 28 oktober.
De Vlaardingse versie is gestoeld op een viertal pijlers, te weten:
Milieu en lichtvervuiling: waarbij de nadruk ligt op lichtvervuiling en energieverspilling;
Natuur: het eerder donker worden vanwege het aanbreken van de wintertijd met het terugzetten van de klok en het sluiten van de natuur; Kunst & cultuur: de psychologische gemoedstoestand van de mensen die het aanbreken van de winter tot gevolg heeft en het aandacht vestigen op de gezelligheid van buiten naar binnen;
Historie & stedelijke ontwikkeling: het (opnieuw) ontdekken van oude, nieuwe en onbekende plekken van Vlaardingen die het decor vormen tijdens de nachtelijke tochten.

Met dit brede pallet aan onderwerpen wordt de Nacht van de Nacht uitgewerkt met een mix aan ingrediënten als (straat)theater, beeldende- en lichtkunst, poëzie en voordrachten, toneel, muziek, performances en installaties die een verrassende cross-over vormen voor nachtelijke tochten met een kleinkunst karakter, waarbij het gehele Vlaardingse culturele veld invulling aan geeft. Van Vlaardingers, voor Vlaardingers, met Vlaardingers!

Binnenkort meer informatie.

Categorieën