Stichting Metamorphose presenteert in samenwerking met Museum Vlaardingen

Stichting Metamorphose Vlaardingen > Blog > Vlaardingse Nieuwe > Stichting Metamorphose presenteert in samenwerking met Museum Vlaardingen

Vlaardingse Nieuwe 2 – Het land van belofte.

In deze Tweede aflevering van Vlaardingse Nieuwe laat de ‘Action-Artist’ Lex te Loo U kennismaken met een wereld vol beloftes. Zijn werk glanst, schittert, verfrist, beschermt en vernieuwt. Conrad van Tiggelen, benadrukt door middel van de schoonheid van het afval de zwarte kant van onze samenleving, maar doet dat niet minder glanzend en schitterend. In het werk van Kevin Langedijk spelen de beloftes van euforie maar ook de twijfel aan beloftevolle symbolen een rol. Met het werk van Katia Solodka belanden we uiteindelijk in paradijselijke tuinen. Maar, zoals u weet, schuilt in dat soort tuinen altijd een adder(tje) onder het gras.

Een beloftevolle tentoonstelling
van nieuwe, in Vlaardingen werkzame kunstenaars, die u niet mag missen.

Het maaksel van de kunstenaar is een tegenstelling tot de wereld. Zij zegt dat de dingen ook anders kunnen zijn. Zij is een prettige verstoring van het bestaande. Kunst is een bron voor innovatie.

De deelnemende kunstenaars aan deze tentoonstelling zijn:
Kevin Langedijk, Lex te Loo, Katia Solodka en Conrad van Tiggelen,

De tentoonstelling vindt plaats van 24 juni tot en met 20 september.
De opening van de tentoonstelling was op 24 juni om 15:00 uur. (zie de foto’s)

Lex te Loo
Lex te Loo schildert met standaard potten verf figuren op installaties gemaakt van producten van de Action. Hij mengt niet zijn eigen verf, maar koopt bij de Gamma of de Praxis de uitverkoop verf die niemand wil. Antislipmatten, keukensponsjes, toiletborstels of staafmixers worden in ritmes samengevoegd. Soms kunnen ze draaien, trillen of gaan open en dicht, en zo wil Lex een ware Action schilder worden.

Kevin Langedijk
Deugden en ondeugden zijn in het christendom verbonden met goede werken en zonden. Ze vormen een dankbaar onderwerp voor de schilderkunst. Ze delen de wereld in tweeën. Alsof elke deugd alleen goede kanten kent en elke ondeugd alleen slechte.

Katia Solodka
Zij wil niet de werkelijkheid uitbeelden, maar een eigen wereld creëren, vol bloemen, denkbeeldige magische tuinen en vol liefde voor haar prachtige geboorteland! Oekraïne.

Conrad van Tiggelen
Circulariteit is het leidmotief van Conrad van Tiggelen bij het maken van kunst. In afval ziet hij functionele schoonheid. Conrad van Tiggelen vraagt vrienden uit verschillende landen om gedurende een week hun plastic afval te verzamelen. Met dit plastic afval maakt hij een abstracte kaart van de thuisstad van de ‘plastic- afvalverzamelaar’

Categorieën