FODL (Festival Onder de Linden)

Stichting Metamorphose Vlaardingen > FODL (Festival Onder de Linden)


Festival Onder de Linden is het eerste en enige festival voor beeldende kunst in de regio. Het festival is een initiatief van stichting Metamorphose, die jarenlange ervaring heeft in het organiseren en programmeren van kunst en cultuur evenementen, tentoonstellingen en is eerder organisator geweest van Place du Tertre aan de Lijnbaan en Montmartre aan de Landstraat. Daarnaast wordt samengewerkt met de Vereniging Historische Markt Vlaardingen, die zich bezighoudt met kleinschalige evenementen op de Markt en rond de Grote Kerk zoals de lentemarkt en de kerstmarkt, georganiseerd door de bewoners.

Ook met stichting Stadshart, die zich bezighoudt, namens de ondernemers/winkeliers, met de verlevendiging van de binnenstad wordt samengewerkt. De betrokkenheid van de bewoners en omwonenden, winkeliers en horeca rond de Markt vormen een uitgangspunt waarbij de horeca met de diverse terrasjes zorgen voor een gezellige ambiance. De hoogwaardige en multidisciplinaire programmering met kunst; beleven, kijken en doen, met muziek en straat- en locatietheater, met kramen seizoen kruiden en culinaria, kinderprogramma’s en een nostalgische kermis voor het hele gezin, zorgen voor intimiteit en gezelligheid. Een meerdaags festival, met een uitloop van de Art Fair in de Grote Kerk, zorgt voor een onvergetelijke beleving voor de bezoeker die op een laagdrempelige manier in aanraking komt met beeldende kunst.

De doelstellingen van het evenement zijn meerledig:

In het licht zetten van de meest centrale en historische plek van Vlaardingen;

beeldende kunst als middel gebruiken om op laagdrempelige manier mensen in aanraking te brengen met de diversiteit van kunst en te activeren hieraan zelf deel te nemen;

het verbinden van de buurt, bewoners, winkeliers en omwonenden;

positieve aandacht vragen voor het historische stadsgedeelte met de Markt en de Grote Kerk, die een opmaat maakt voor een nieuwe bestemming;

onder de aandacht brengen en podium bieden aan de deelnemende kunstenaars en hun werk;

Samenwerking met de op de Markt aanwezige horeca en hiermee te verbinden aan het festival. De kaders waarbinnen de organisatie en de programmering tot stand komen, zijn gestoeld op kleinschaligheid en intimiteit.

Binnenkort mee informatie.

Categorieën