VN (Vlaardingse Nieuwe)

Stichting Metamorphose Vlaardingen > VN (Vlaardingse Nieuwe)


Vlaardingse Nieuwe is een podium voor hedendaagse beeldende kunst van kunstenaars die hun werk in Vlaardingen maken. Een jaarlijkse tentoonstelling van een viertal nieuwe of onbekende kunstenaars die in het Museum Vlaardingen mogen exposeren.
De tentoonstelling wordt georganiseerd door Stichting Metamorphose in samenwerking met Museum Vlaardingen met Hans Rikken, beeldend kunstenaar en muzikant, en Cees Eykelenboom, beeldend kunstenaar en organisator, als gastcuratoren. Het museum stelt haar ruimte ter beschikking en verzorgd mede de publiciteit.

De betrokkenheid van het Museum bij de ontwikkelingen van eigentijdse kunst in de stad vormt één uitgangspunt voor de organisatie. Een ander aspect is het actualiseren, verbinden en samenbrengen van het kunstenaarsveld om meer betrokkenheid te creëren van de individuele kunstenaar bij de stad. Een ander uitgangspunt is om een vast podium voor beeldende kunst in de stad te verwerven.

De doelstellingen zijn meerledig:

In het licht zetten van nieuwe, aankomende of onbekende kunstenaars;

Hedendaagse, eigentijdse kunst onder de aandacht brengen van de eigen bewoners van de stad en daarbuiten;

Meer aandacht genereren voor het museum en de functie als podium voor beeldende kunst in de regio;

Onderlinge band van het kunstenaarsveld versterken en verbeteren om stem te krijgen aangaande beslissingen in de lokale politiek;

Het museum kans bieden op een uitbreiding van haar aanbod (delta, water, geschiedenis van de stad en visserij verleden);

Om meer inzichtelijk beeld te krijgen hoe de kunst in de regio ontwikkelt, alsook om poolshoogte te houden van deze ontwikkelingen met betrekking tot de tweejaarlijkse tentoonstelling Rijnmondiaal (gehouden in 2024 in Museum Vlaardingen).

Binnenkort meer informatie.

 

 

Categorieën